Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Aktuality » Novinky SOLIDWORKS 2022

Novinky SOLIDWORKS 2022

    SOLIDWORKS 2022 vám přináší stovky vylepšení, která pomohou zefektivnit a urychlit procesy od vývoje produktu až po jeho výrobu. Efektivní tvorba modelu, simulace s ověřením a správa konstrukčních dat probíhá jednoduššími procesy s rychlejšími postupy. Užijte si nových vlastností, díky kterým je použití SOLIDWORKS snadnější než kdy dříve.

    Pracujte chytřeji

    Vytvářejte lepší produkty v menším počtu kroků díky novým pracovním postupům a vylepšeným funkcím SOLIDWORKS pro návrh sestav a dílů, detailním výkresům, simulacím a správě dat PDM. Využijte nových funkcí pro tvorbu dílů, jako je hybridní modelování nebo vytváření standardizovaných závitů. Využijte desítky vylepšení uživatelského rozhraní, jako jsou panel zástupců, správa konfigurací, integrované zprávy, geometrické tolerance a další.

    Pracujte rychleji

    Nyní zvládnete více práce za kratší dobu díky výraznému zlepšení kvality a výkonu při práci s velkými sestavami, importu souborů STEP, DXF/DWG, popisům výkresů a správě produktových dat. Optimalizujte automaticky výkon sestav, aniž byste se museli starat o režimy a nastavení. Zažijte svobodu nejrychlejší grafiky v historii díky lepší odezvě a vyšší kvalitě zobrazení.

    Pracujte společně

    Zlepšete svoje schopnosti inovace a rozhodování pomocí cloudové platformy 3DEXPERIENCE Works a využijte možnosti spolupráce, které nabízí. Zvyšte svou konkurenceschopnost využitím výkonu a rozsahu rolí cloudového portfolia platformy. Nabízené aplikace nástroje pomohou celému vašemu podniku v oblasti návrhu, simulací, správě životního cyklu výrobku, výroby i řízení.

    Uživatelské prostředí

    SOLIDWORKS nadále zdokonaluje uživatelské prostředí, jako je nové vyhledávání příkazů přímo na panelu zástupců (S kl.). Vylepšení zobrazení řezu, zobrazení referenční geometrie (Q kl.) a přepracovaná oznámení vám přinese čistší a efektivnější ovládání prostředí.

    Snadná tvorba dílu

    Kombinovaná data sítě s parametrickými funkcemi zlepší modelování hybridních dílů. K dispozici je lem z hrany na nelineární hraně plechu nebo zrcadlení kolem dvou rovin. Vylepšení konstrukčního systémů generuje ocelové konstrukce rychleji díky definovaným prvkům spojení.

    Efektivní práce v sestavách

    Zrychlené otevírání podsestav v režimu přezkoumání velkého návrhu (LDR). U hlavní sestavy otevřené v LDR režimu lze otevřít také podsestavu v režimu LDR nebo otevřít výkres v detailním módu. K dispozici jsou kontextové nabídky pro rychlé vazby součástí.

    Výkresy s novými popisy

    Režim detailování je použitelný pro všechny výkresy bez ohledu na to, v jaké verzi byly uloženy. Výkresy obsahují nové popisy a značky geometrických tolerancí. Tabulky přířezů mají nové možnosti pro zobrazení vlastnosti přířezů v kusovníku.

    Rychlý import souborů

    Otevřete soubory DXF nebo DWG do skici dílu a importujte rychleji i ty největší soubory STEP. Vylepšené filtrování při importu souborů IFC vám umožňuje přinést pouze to, co potřebujete.

    Rozšířené simulace

    Pomocí nových konektoru spojení můžete reprezentovat širší škálu fyzických komponent. Šetříte čas s přípravou modelu díky vylepšenému vytváření sítí a definici kontaktů. Řešíte studie s použitím paralelního zpracování výpočtu a automatickým výběrem řešiče.

    Výkonná správa dat PDM

    Ušetříte čas při prohlížení souborů s přístupem k eDrawings v Průzkumníku. Vylepšený Web2 klient vám umožní zobrazit více 3D formátů a datových karet přímo z prohlížeče. Vylepšená čitelnost obsahu vám pomůže můžete otevřít výkres z dílu nebo sestavy v místním pohledu klienta PDM.

    Pokročilé projektové řízení

    Uživatelské prostředí s webovým klientem obsahuje mnoho vylepšení, např. sdílíte kusovník s dalšími uživateli pomocí webovém odkazu. Integrace s Microsoft Office vám umožní pracovat efektivněji se soubory. Podokno úloh ovládá Manage přímo v CADu.

    Vizualizace a animace

    Animace jsou vylepšeny v oblastech, jako jsou pohybové studie, organizace, klíčové snímky a kamery. Prohlížeč výstupu vykreslení můžete použít ke správě úloh vykreslování a jejich výstupu. Můžete změnit geometrii objektu dílu na objekt stínování.

    Pokračování – hlavní zdokonalení SOLIDWORKS 2022 >>