Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Hlavní zdokonalení SOLIDWORKS 2022

Hlavní zdokonalení SOLIDWORKS 2022

    SOLIDWORKS 2022 nabízí stovky zdokonalení a vylepšení výkonu. Používá nové rozšířené funkce, které zlepšují pracovní postupy pro návrh a správu dat PDM. Zároveň obsahuje řadu nových specializovaných vylepšení, která usnadňují provádění sofistikovaných návrhů, jako jsou konfigurační tabulky, vylepšení modelování dílů a hybridní modelování. Podívejme se společně na některé hlavní vylepšení v nové verzi.

    Výkon rozsáhlých sestav

    Rychleji pracujete s velkými sestavami díky vylepšenému výkonu v režimu přezkoumání velkého návrhu. Zkrátí se čas při otevírání, zavírání a uložení sestav. Podsestavy lez otevřít rovněž v režimu přezkoumání velkého návrhu z otevřené hlavní sestavy.

    Tvorba rozsáhlých výkresů

    Ušetříte čas při otevírání a vytváření výkresů v režimu detailování, který umožní rychle přidávat popisy na listy výkresu. Režim detailování lze využít pro všechny výkresy bez ohledu na verzi, do které jste výkres uložili. Výkresy v režimu detailování lze rovněž otevírat přímo ze sestavy otevřené v režimu přezkoumání velkého návrhu.

    Geometrické tolerance a kóty

    Při kótování a tolerování 3D modelů pracujete pomocí intuitivního rozhraní MBD. Přímo v grafické oblasti 3D modelu popisujete modely kótami, tolerancemi tvaru a polohy, drsností povrchu, symboly svařování, pozicemi, kusovníky, poznámkami a dalšími výrobními informacemi.

    Hybridní modelování

    K dispozici je rychlá práce s modelem pomocí geometrie sítě a hybridního modelování. Vytváříte hybridní model s objemovými nebo povrchovými těly, který zahrnuje síťovou i klasickou geometrii BREP. Zkombinujete výhody dat sítě s přesností a parametrickými funkcemi dostupnými v objemovém modelování.

    Funkce pro modelování dílů

    Lze snadno použít nových funkcí pro tvorbu závitů pomocí průvodce. Nyní využijete příkazu úkos přes dělicí čáry nebo zrcadlení okolo dvou rovin místo použití zrcadlení dvakrát. Využijte nových možností kosmetických závitů s realističtějším vzhledem.

    Podpora tabulky přířezů v kusovníku

    Využijte vylepšené funkce kusovníku a tabulky přířezů. Nyní vytváříte podrobné tabulky přířezů přímo v kusovníku přesně tak, jak potřebujete. Novou možností je automatické nebo ruční rozpuštění součástí v odsazeném kusovníku. Vytvoříte si podrobné seznamy přířezů pro všechny typy kusovníků, nejen pro odsazené kusovníky.

    Konfigurační tabulky

    Novou možností je tvorba konfigurací součástí pomocí nativních tabulek modeláře bez potřeby aplikace MS Excel. Ušetříte čas a úsilí díky automatickému vytváření konfiguračních tabulek pro díly nebo sestavy. Získáte flexibilitu návrhu s dalšími funkcemi poskytovanými konfigurační tabulkou, která je k dispozici v dialogovém okně Upravit konfigurace.

    Usnadnění tvorby ocelových konstrukcí

    Nově snadno přidáte koncovky do kruhových, čtvercových nebo obdélníkových profilů v konstrukčním systému. Vyberete si tvorbu více spojení profilů pro vybranou dvojici. Ušetříte tak čas definováním opakovaně použitelného spojovacího prvku a jeho vložením do konstrukce.

    Import a zobrazení souborů

    Zlepšený výkon importu souborů STEP spolu se zobrazením modelu. Nyní otevíráte soubory STEP mnohem rychleji. Využijete také rychlejší zobrazení 3D textur a siluetových hran v modelu.

    Integrace správy dat PDM ve Windows

    Nové funkce jsou nyní přidané do integrace s Průzkumníkem Windows. Všichni víme, že zobrazení v kartě náhledu souborů je skvělý způsob, jak rychle zobrazit model. Náhled je poháněn technologií eDrawings a nyní s úplným uživatelským rozhraním. To umožní přístup k běžně používaným příkazům, jako je nástroj pro měření nebo přístup ke stromu součástí sestavy.

    Web2 klient PDM v prohlížeči

    Správa dat PDM prostřednictvím webového klienta obsahuje užitečná vylepšení. Nově lze uspořádat způsob zobrazování informací v datové kartě. Náhled souborů na Web2 klientovi nyní podporuje více typů souborů, včetně STEP, IGES, STL, Parasolid, ACIS a JT, což uživatelům usnadňuje práci a přináší užitečné informace z jakéhokoliv zařízení.