Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » Návrh terénního vozidla na 3DEXPERIENCE platformě

Návrh terénního vozidla na 3DEXPERIENCE platformě

    Společnost DTV Motor Corporation vyrábí pro trh s terénními vozidly dvoustopé vozítko DTV Shredder. S tažnou silou 362 kg a 35 stupňovým nájezdovým úhlem ukáže DTV Shredder své schopnosti v každém terénu a poskytne revoluční zážitek z jízdy.


    Nový přístup s pomocí 3DEXPERIENCE cloudového řešení

    Každý konstrukční návrh přináší výzvy po celou dobu projektu. Konstrukční tým vozítka DTV Shredder při úspěšném řešení procesů během konstrukce, designu, simulace, výroby a správy dokumentace využívá neomezených možností řešení SOLIDWORKS a 3DEXPERIENCE Works.


    Pracovní procesy ekosystému připojeného na cloud umožní:

    • týmům spolupracovat a komunikovat přes cloudovou platformu 3DEXPERIENCE
    • plánovat nové koncepční návrhy v aplikaci Lean Team Player
    • týmu konstruktérů spolupracovat a komunikovat na stejném produktu online na platformě
    • týmu výpočtářů pracovat rychleji díky sdílení a využití špičkových simulačních nástrojů
    • projektovému týmu odkudkoliv spolupracovat v reálném čase a řešit vzniklé požadavky
    • propojit procesy návrhu a výroby díky intuitivním a výkonným 3D nástrojům


    Přehodnocení konstrukčního návrhu a výroby DTV Schredder

    Schůzka a zadání úkolů

    Pete zahájí týmovou virtuální schůzku o návrhu a designu prostřednictvím společného řídicího panelu společnosti. Eric Engineer a Dan Designer pracují na dálku a Pete využívá výhod cloudové aplikace Lean Team Player ke koordinaci svého týmu a získávání úkolů a nápadů ze schůzky. Aplikace Lean Team Player umožňuje spolupráci, když tým přebírá požadavky na konstrukci.


    Společný návrh desky s pomocí 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS

    Koncepční návrh vozítka byl načrtnut. Nyní je řada na Danovi, aby vyvinul koncept do části připravené k výrobě. Dan využívá možnosti tvorby povrchů a modelování ploch k vytvoření nového designu „desky“. Při vývoji Danova designu se berou v úvahu také výrobní možnosti spolu s dalšími požadavky na design s pomocí 3DEXPERINECE SOLIDWORKS.

    Design desky vozítka
    Montážní sestava vozítka

    Simulace a ověření konstrukce

    Při navrhování mechanismu čepu a spojky Eric naráží na určité obavy ohledně pouzdra. Jak různé materiály a tvary mění celkový dojem z jízdy? To je příležitost k virtuálnímu ověření konstrukce s využitím simulačních schopností cloudové platformy pro pevnostní úlohy a optimalizační analýzy s aplikacemi 3DEXPERIENCE Structural Simulation.

    Ověření konstrukčního návrhu


    Správa požadavků a změnové řízení

    Sam naráží na obavu z poruchy, která se neprojevila během fáze návrhu. Díky protokolu sledování požadavků na změny na platformě 3DEXPERIENCE je Samův problém jasně sdělen Peteovi, který podnikne kroky ke změně součástí a umožní Danovi provést příslušné konstrukční úpravy.

    Změnové řízení na cloudu

    Dokončení projektu a vydání do výroby

    S celým týmem propojeným na jediné platformě bylo provádění konstrukčních změn snadné. Po dokončení lze projekt uzavřít. Pete schválí konečnou montáž a uvolní dokumentaci v rámci životního cyklu produktu. Úkoly týmu jsou všechny na seznamu splněny a přesunuty k dokončení. Řešení na cloudové platformě bezpečně propojí všechny uživatele v inovačním procesu, který poskytne souběžné CAD navrhování a správu životního cyklu produktu PLM.