Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Aktuality » Změna cen licencí SOLIDWORKS od 1.7.2023

Změna cen licencí SOLIDWORKS od 1.7.2023

    Vážení klienti,
    jistě Vás nepřekvapíme informací o změnách nabídky licencí SOLIDWORKS v roce 2023. Pro Dassault Systemes (dále 3DS) je rok 2023 obdobím mnoha změn a my Vám přinášíme ty nejdůležitější informace. Globální změny jsou podrobně popsány na blogu SOLIDWORKS a budou platit pro všechny nové licence SOLIDWORKS.

    OBNOVA PŘEDPLATNÉHO

    Od dubna 2023 dochází k automatickému obnovení termínové licence nebo obnovení předplatného pro trvalé licence ze strany 3DS. V současnosti musí zákazník sám požádat o zrušení předplatného písemně. Bez prodloužené údržby rovněž není možné zakoupit trvalou licenci SOLIDWORKS nebo DraftSight.

    3DEXPERIENCE ID

    SOLIDWORKS ID je nahrazeno 3DEXPERIENCE ID. Pro přístup ke zdrojům 3DS, včetně stahování souborů, školení, znalostní báze nebo podpory 3DS, použijete 3DEXPERIENCE ID.

    Změny od 1. července 2023

    Podmínky pro nákup licencí SOLIDWORKS se mění. Nákup trvalých i termínových licencí SOLIDWORKS bude dále možný, ale s vyšší cenou. Celkové zvýšení ceny bude stále zlomkem nákladů na přidanou hodnotu, kterou cloudové služby přináší.

    Trvalé licence s dvouletou údržbou

    Všechny nové trvalé licence SOLIDWORKS Desktop budou prodávány pouze s minimálně dvouletou údržbou a cloudovými službami pro jednoho uživatele. Jakmile klient dokončí dvouleté období údržby, může se rozhodnout pro obnovení údržby (včetně cloudových služeb) na roční bázi. Pokud trvalá licence nebude obnovena, může být používána bez údržby a cloudových služeb. Stávající trvalé licence (zakoupené před 1.7.2023) lze obnovit na roční bázi i bez cloudových služeb.

    Termínové licence na 1 rok

    Všechny nové termínové licence produktů SOLIDWORKS Desktop budou zahrnovat cloudové služby a zaznamenají zvýšení ceny. Můžete si vybrat i 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS za stejnou cenu. Termínová licence umožní uživateli používat software po dobu jednoho roku (nebo 3 měsíců) a opravňuje uživatele ke stažení všech aktualizací softwaru. Stávající termínové licence (zakoupené před 1.7.2023) lze obnovit na roční bázi i bez cloudových služeb.

    V případě 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS pojmenovaný uživatel (Named User) znamená identifikaci jedinečným uživatelským jménem a heslem (3DEXPERIENCE ID) pro používání cloudových služeb a licencovaných programů v daném čase z webového prohlížeče. Aplikace jsou aktualizovány v rámci cloudové platformy automaticky.

    Cloudové služby a spolupráce

    Každá nová licence (samostatná, síťová, termínová) SOLIDWORKS Desktop je nyní rozšířena o sadu cloudových služeb pro spolupráci:

    Od července 2023 bude moci uživatel cloudových služeb bezplatně pozvat kohokoliv ke spolupráci v cloudu. A to včetně správy dat, prohlížení nebo označování 3D projektů poznámkami. Funkčnost podobná desktopovému prohlížeči eDrawings je s možností pracovat na jakémkoli zařízení s přístupem přes webový prohlížeč.


    Nové možnosti a přístup ke cloudovým službám

    Tyto nové možnosti pro vaše návrhy spolu s přístupem ke cloudovým službám zvyšují pořizovací cenu desktopových produktů SOLIDWORKS. Firma 3DS garantuje, že nárůst ceny bude stále zlomkem nákladů na přidanou hodnotu, kterou nové řešení s cloudovými službami přináší. Podívejte se na video: