Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Správa dat » Týmová správa dat PDM

Týmová správa dat PDM

    Správa technické dokumentace propojená se SOLIDWORKS

    Zabere Vám spoustu úsilí a času tvorba technické dokumentace? Máte několik konfigurací výrobků a potřebujete pro každý výrobek vlastní a přesnou dokumentaci? Nestíháte průběžně aktualizovat všechny změny v dokumentaci?

    Objevte skryté funkce týmového řešení správy dat, které pomáhá optimalizovat ukládání dokumentace a aktualizovat stávající dokumentaci i při té nejmenší změně.

    Co je to týmová správa dat PDM?

    SOLIDWORKS PDM Standard je ideální aplikace určená pro správu a ukládání dokumentace menšího týmu v jedné skupině (do 10 uživatelů). Společná úschovna na síťovém serveru zaznamená historii verzí, revizí a nastaví schvalovací proces dokumentu. Pohled klienta na soubory úschovny je plně integrován do průzkumníka Windows lokálního počítače uživatele.

    Jakou verzi SOLIDWORKS potřebuji?

    Správa dat PDM Standard je součástí každé licence SOLIDWORKS Professional a SOLIDWORKS Premium. Instalační sada PDM obsahuje server s archívem a klienty Windows spolu s doplňkovým modulem PDM pro SOLIDWORKS 3D CAD. Podporovaná je verze 2020 s předplacenou údržbou.

    Jak se implementuje správa dat PDM?

    Pro implementaci PDM je zapotřebí instalovat síťový server s archívem pro správu dat a připojit uživatelské počítače s klienty PDM. Zároveň je zapotřebí nastavit datové karty, pracovní postup a přidělit práva uživatelům. Po nastavení a implementaci lze připojit klienty k archivnímu serveru PDM.

    DPS Server – nastavený pro správu dat

    Kompletní řešení obsahuje předem instalovaný a nastavený DPS Server s archivem správy dat pro uživatele SOLIDWORKS. Server se integruje do lokální sítě a během jednoho pracovního dne můžete začít ukládat dokumentaci do společného archivu PDM přímo z CAD SOLIDWORKS.

    DPS Server – výhody nasazení
    • Rychlé nasazení v lokální síti
    • Osvědčené postupy pro správu verzí a revizí dat
    • Kompletní konfigurace archivu PDM
    • Úprava pro specifické uživatelské vlastnosti zákazníka
    • Základní příručka pro adminy a uživatele
    • Přenesení stávajících dat na základě projektu
    Připojení klientů PDM

    Klienti PDM se instalují na počítače uživatelů a připojí se pomoci místního pohledu k archívnímu serveru PDM. Vzdálené připojení lze realizovat např. pomocí routeru s VPN připojením.

    Otevírání souborů SOLIDWORKS v archívu PDM

    Pro přístup k souborům v PDM je vytvořen na počítači místní pohled klienta. Po přihlášení k archívu PDM můžete otevírat soubory, k nimž máte příslušná oprávnění. Soubory můžete vyzvednout, upravit je a odevzdat. Ostatní uživatelé si mohou tyto soubory i nadále prohlížet nebo je kopírovat. Upravené dokumenty uživatelem jsou odevzdány zpět, čímž se automaticky vytvoří nová aktuální verze dokumentu.

    Jak se pracuje s kusovníkem a uživatelskými vlastnostmi?

    Vlastnosti dokumentu SolidWorks jsou definované uživatelem v datové kartě souboru, např. Název, Polotovar, Rozměr, Norma, Materiál atd. Pro správu uživatelských vlastností souboru slouží datová karta a jsou dále používány v rohovém razítku výkresu a kusovníku s položkami.

    DPS Server – konfigurace pro PDM Standard 2020
    • kapacita disků 500 GB SSD / 1TB SAT
    • implementovaný archivní server PDM
    • předem nastavená konfigurace
    • datové karty, workflow, uživatelská práva
    • konfigurovatelné uživatelské vlastnosti
    • nastavené šablony kusovníku
    • vzorové soubory, šablony a formáty výkresů
    • volitelně router s VPN připojením

    Cena 50 000,- Kč bez DPH

    Chcete si vyzkoušet DPS server PDM?

    Neváhejte nás kontaktovat zpět.

    Mohlo by se vám líbit