Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Dřevovýroba » Stolaři vyrábějí nábytek na míru

Stolaři vyrábějí nábytek na míru

    Stolař, truhlář nebo tesař jsou řemeslníci, kteří se zabývají výrobou či opravami dřevěného nábytku nebo dřevěných konstrukcí. Kvalitní zakázková výroba a individuální přístup jsou známkou originality a jedinečnosti každého řemeslníka. Stolaři se zabývají převážně výrobou nábytku na míru.

    Moderní řemeslníci nemají v dílně pouze náčiní, které se používalo v dávných dobách jako např. sekeru, pilu, poříz, dláto či nebozez. Ke své práci dnes využívají navíc pásovou či okružní pilu, brusky nebo dokonce i návrhy nábytku na počítači a programování soustruhu či CNC stroje.

    DPS přispívá k většímu používání přírodních materiálů v dřevovýrobě. V rámci tohoto projektu bychom se rádi zaměřili zejména na nábytkářskou a stavebně truhlářskou výrobu, které nabízíme:

    • Ukázky rychlého 3D modelování, způsoby správného nastavení šablon či tipy, na co si dávat pozor při následném zpracování dokumentace.
    • Rozšíření DPS Tools o další „Wood“ knihovny, které uživatelům minimalizují čas potřebný na tvorbu dokumentace.
    • Propojení SOLIDWORKS s konfigurátory konstrukcí, které používají dodavatelé kování, např. Blum, Hettich atd.
    Specializované aplikace SWOOD
    SWOOD Design

    Zaměřuje se na rychlé modelování nábytkářských výrobků a jeho postupné zadání do výroby. Od nacenění výrobku, přes zpracování kusovníků pro objednání materiálu či kování, zadání dat pro formátovací centra po následnou identifikaci dílu ve výrobě.

    SWOOD CAM

    Použitím celé řady dostupných technologií je uživatel schopen správně naprogramovat obráběcí stroj. Konečným výsledkem práce v SWOOD CAM je vygenerovaný NC program a dokumentace související s výrobou. Vytvořená databáze předdefinovaných nástrojů, navíc obohacená o strategie obrábění, vytváří knihovnu obrábění připravenou k použití a navíc poskytuje možnost simulovat obrábění.

    SWOOD Nesting

    SWOOD Nesting je součástí SWOOD CAM. Umožňuje vnořit části projektu na řezací plán efektivně připravený k výrobě, stejně jako vrtání nebo frézování. Díky tomuto modulu jsou optimalizovány díly a redukován odpad. Program umožňuje rychle generovat obrábění z úrovně SOLIDWORKS. Od výběru stroje a nástroje až po určení polohy nástroje a vstupních bodů.

    SWOOD BW (Beam & Wall)

    Je pomůckou zejména pro tesařské konstrukce. Je určený pro dřevěné a rámové konstrukce, jako jsou střechy, sruby, roubené a dřevěné stavby. Pomůckou je široká paleta konstrukčních spojů. Dřevěné konstrukce jsou převedeny do souborů CNC s přenesením do strojů podporujících formáty bloků BTL a BVX.

    Stávající souhrn je základem menšího seriálu, ve kterém vás budeme seznamovat s jednotlivými finálními řešeními. Zákazníci a jejich zpětná reakce jsou podstatným vodítkem pro další naše aktivity pro dřevozpracující firmy.