Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Aktuality » Změny cen licencí SOLIDWORKS a DraftSight

Změny cen licencí SOLIDWORKS a DraftSight

    Vážení klienti,
    dovolujeme si Vás informat o oficiálním stanovisku společnosti Dassault Systems, výrobce SOLIDWORKS a DraftSight, vztahující se ke zvýšení licenčních poplatků od 1. dubna 2022.

    Vážený zákazníku Dassault Systemes SOLIDWORKS,

    rok 2022 jsme započali uvedením mnoha nových vylepšení produktů a služeb v rámci naší celosvětové akce 3DExperience. Těšíme se na 7 nových rošířených funkcí pro portfolio 3DExperience Works. Kromě pravidelného uvádění nových verzí a servisních balíčků pro naše tradiční portfolio desktopových verzí SOLIDWORKS / DraftSight, tzn. produktů pro CAD, správu dat, simulace, výrobu a obrábění, elektrotechniku a dalších, budou k dispozici i zcela nové nabídky.

    Vzhledem k dobrému přijetí cloudových řešení na platformě 3DEXPERIENCE a poptávce trhu po atraktivnějších, flexibilnějších možnostech nákupu termínových licencí, jsme se rozhodli ke změně naší cenové strategie pro produktové portfolio od 1. dubna 2022. Další důvodem je vysoká inflace a změny cenových indexů v eurozóně.

    Níže naleznete informace o změnách maloobchodních ceníků pro střední Evropu (Německo, Rakousko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Maďarsko, Polsko, Slovensko a Česká republika):

    • Ceny cloudových nabídek 3DExperience Works „TAKOVÉ JAK JSOU“ zachováme do konce roku 2022. Zbývající role 3DExperience budou od 1. července 2022 podléhat 3% zvýšení ceníkové ceny, v souladu s nařízením smlouvy CLOSA.
    • Z důvodu zvýšeného zájmu o TERMÍNOVÉ licence doporučujeme snížit naše maloobchodní ceny za TERMÍNOVÉ licence pro desktopové verze portfolia SOLIDWORKS / DraftSight až o 8 %.
    • Ceny trvalých licencí se zvýší o 5 %, aniž by se změnila cena jejich předplacené údržby. Toto zvýšení je odůvodněno úrovní inflace v eurozóně a tržními cenami tohoto typu licencí.
    • Cena síťových trvalých licencí (plovoucích) s předplacenou údržbou se u doporučené ceny zvýší minimálně o 15 %, v souladu s evropským indexem inflace a konkurenceschopností tohoto typu licencí na trhu. To platí pro všechny síťové licence našeho tradičního desktopového portfolia SOLIDWORKS a u modulů zahrnutých v tomto portfoliu.
    • Cena DraftSigt Enteprise trvalé licence se zvýší o 15 % v souladu s tržními cenami 2D CAD software, předplacená údržba licence zůstává beze změny.

    Změnu cen ohlašujeme v předstihu, aby si naši zákazníci mohli obnovit svou předplacenou údržbu, případně pořídit nové licence, za stávající ceny, které jsou platné do 31. března 2022.

    Máte-li dotazy týkající se změny cen, kontaktujte svého prodejce SOLIDWORKS / DraftSight / 3DExperience Works.

    S úctou,
    Jeroen Buring
    Ředitel pro střední Evropu – Customer Role Experience
    Customer Value Engagement (3DExperience Works – SOLIDWORKS)