Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » Volné modelování povrchů

Volné modelování povrchů

    SOLIDWORKS 3D Sculptor je cloudová role 3DEXPERIENCE pro 3D modelování povrchů ve webovém prohlížeči s návrhovou aplikací xShape, která umožňuje průmyslovým designérům, konstruktérům a digitálním sochařům vytvářet stylizované, ergonomicky nebo organicky tvarované modely.

    Volné modelování v aplikaci xShape

    Designéři a konstruktéři jsou stále častěji žádáni, aby kromě konstrukčního návrhu výrobku navrhli také jeho vnější vzhled. Volné modelování v aplikaci xShape začíná základním tvarem jako je koule, válec nebo jiný jednoduchý tvar. Jako šablonu k vytváření 3D geometrie povrchu lze také využít obrázky nebo skici. Návrh a úpravy můžete zpracovat tam kde potřebujete, např. doma, v kanceláři, nebo na cestách. Jediné, co potřebujete, je internetové připojení a webový prohlížeč.

    • Snadno vytvarujete povrch tvar pro estetický, ergonomický a funkční tvar součásti
    • Návrhy vnějších povrchů vytvoříte pomocí nástrojů pro parametrické modelování volného tvaru
    • Zatímco jiné parametrické nástroje nejsou příliš komfortní, aplikace xShape poskytuje sadu nástrojů pro SubD modelování v cloudu se širokou škálou možností volného modelování povrchů
    • Aplikace xShape nabízí přímý import a export pro výměnu dat, takže můžete snadno přenést své návrhy do jiných aplikací 3DEXPERIENCE. Přímá výměna dat je možná do cloudového modeláře 3D Creator nebo dalších CAD programů, jako je 3D CAD SOLIDWORKS.
    • Cloudová správa dat znamená bezpečné uložení dat na platformě 3DEXPERIENCE. Všichni uživatelé vždy pracují s nejnovější verzí návrhu a eliminují tak nebezpečí přepsání nebo ztrátu dat.
    • Data návrhu a 3D geometrii modelu lze vizualizovat odkudkoli z webového prohlížeče díky prohlížeči 3DPlay na cloudové platformě 3DEXPERIENCE.

    Podívejte se na video

    Video názorně ukazuje jedinečné funkce, které návrhová aplikace xShape nabízí pro volné modelování povrchů, tzv. SubD modelář.

    Volné modelování v roli 3D Sculptor je jako práce s hroudou digitální hlíny. Z jednoduchého výchozího tělesa nebo povrchu můžete vytvořit jakýkoli tvar, který si lze představit – tlačením, tažením, otáčením a změnou měřítka pomocí manipulátoru na obrazovce.