Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Uživatelské rozhraní SOLIDWORKS 2021

Uživatelské rozhraní SOLIDWORKS 2021

    V nadcházejícím období se seznámíme se zcela novými nástroji nebo funkcemi SOLIWORKS 2021, a to bude jistě pádným důvodem pro upgrade na novou verzi. Nepřehlédnutelným vylepšením je výkon systému. Vylepšení kvality a výkonu má vliv na každodenní práci uživatele.

    Vylepšený grafický výkon

    Verze 2021 je vyvrcholením víceletého úsilí o kontrolu celého grafického jádra systému. To je to, co vidí uživatel na modelu při generování grafiky na obrazovce. Nastavení je to zahrnuto v části zapnout „Vylepšený grafický výkon“ v systémových možnostech.

    Možnost vylepšení výkonu grafiky je k dipospozici od verze 2019. Ve verzi 2021 je tato možnost ve výchozím nastavení zapnutá pro součásti, sestavy a dokonce i výkresy. SOLIDWORKS 2021 dosahuje ihned po instalaci výrazné zlepšení výkonu pro všechny uživatele pracovní stanice, která obsahuje certifikovanou grafickou kartu a aktualizovaný grafický ovladač. Některé grafické operace nyní vykazují výrazné úspory času pro uživatele.

    Automatické skrytí panelu Command Manageru

    Automatické skrytí panelu Command Manager přináší uživatelům výrazně větší grafickou plochu při práci s navrhováním modelu. Usnadní to použití SOLIDWORKS 2021 zejména na menším monitoru, který máte např. doma nebo v kanceláři.

    Elegantní řešení je spojeno s přehledností uživatelského rozhraní a bez zbytečného rozptylování od vaší práce.

    Vyhledání příkazů pro přizpůsobení nabídek

    Pomocí vyhledávací lišty můžete naní vyhledat příkazy k přizpůsobení Správce příkazů a dokonce i Heads-up displeje. Tak je například tato funkce zobrazena pomocí panelu zástupců (klávesa S).

    Mnoho pokročilých uživatelů již využívá přizpůsobení svých příkazů a tato nová možnost usnadňuje možnosti přizpůsobení uživatelského rozhraní.

    Rovnice v uživatelských vlastnostech

    Uživatelské vlastnosti nativně podporují rovnice, které jsou základem inteligentního parametrického návrhu. Je možno je použít ve vlastnostech souboru i ve vlastnostech tabulky přířezů.

    Mohlo by se Vám líbit…