Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » Uživatelské prostředí 3DEXPERIENCE

Uživatelské prostředí 3DEXPERIENCE

    Uživatelské prostředí platformy

    Pro spouštění aplikací na cloudové platformě ve web prohlížeči jsou doporučeny především prohlížeče 64-bit Firefox a 64-bit Chrome. V těchto prohlížečích je zapotřebí zapnout rozhraní pro podporu grafického adaptéru (např. Nvidia Quadro s Open GL). Další informace jak zapnout Web GL v prohlížeči najdete např. s pomocí vyhledávání „enable webgl firefox chrome“ .

    Panely – Dashboards

    Při přihlášení do platformy se vám otevře naposledy používaný panel – dashboard. Pro uspořádání widgetů aplikací s obsahem podle vašich potřeb slouží jednotlivé záložky stránek dashboardu. V horní liště poznáme, že se nacházíme na dashboardu s názvem 3D Creator. Místní nabídka nabízí kopírovat, sdílet a spravovat dashboard.

    Přepnutí v seznamu panelů

    Chcete-li se přepnout na jiný dashoboard, klikněte na ikonu vlevo od kompasu a vyberte si jeden ze seznamu dashboardů. TIP – můžete si duplikovat kartu web prohlížeče a přenout se na jiný dashboard v nové kartě.

    Kopie panelu

    Chcete-li si vytvořit novou kopii dashboardu, klikněte na znaménko + v pravém horním rohu lišty. Klikněte na možnost Dashboard > Create Dashboard. Máte možnost vytvořit nový dashboard ze seznamu šablon.

    Widget s aplikací

    Uživatelské role obsahují widgety aplikací. Dashboard Apps mají vždy vpravo nahoře malý odkazový rámeček widgetu aplikace. Vyhledejte aplikace tlačítkem modrého kompasu a přetáhněte widget myší na stranu záložky dashboardu. Na stránce záložky můžete přesouvat a měnit velikost widgetu aplikace.

    Aplikace – 3DSpace

    K ukládání a správě obsahu použijte nadefinované prostory pro spolupráci. Výchozím cloudovým prostorem pro ukládání obahu je Common Space.

    Aplikace – Bookmark Editor

    K uspořádání obsahu v cloudovém prostoru použijte složky záložek – Bookmark. Vytvoříte si tím organizovanou strukturu záložek pro vaše projekty.

    Aplikace – Collaborative Lifecycle

    Správa dat pomocí revizí a jednotlivých stavů lifecycle. Umožní rezervaci obsahu pro úpravy, změnu stavu a tvorbu revizí obahu.

    Aplikace – 3DDrive

    Ukládání a sdílení souborů, například soubory SOLIDWORKS.

    Nastavením prostředí platformy

    3DEXPERIENCE Platform – Onboarding

    Více informací o cloudové platformě …