Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » SOLIDWORKS posouvá efektivitu návrhů na vyšší úroveň

SOLIDWORKS posouvá efektivitu návrhů na vyšší úroveň

    Díky novým funkcím a vylepšením SOLIDWORKS budete při navrhování a úpravách dílů produktivnější.

    Rovnice

    V okně Rovnice dále můžete vytvářet a upravovat rovnice pro různé konfigurace dílu. Můžete využít příkaz Přesunout/kopírovat tělo a definovat posun nebo rotaci těl pomocí rovnic.

    Nástroj Nabalit

    Metoda nabalí skicu na plochu. Rovinnou plochu lze vytvořit z válcových, kuželových nebo vysunutých prvků. Nástroj nabalit je nyní úplnější a umožňuje používat jednoduchá písma při nabalení.

    Nástroj elipsa

    Pomocí konstrukční geometrie vytvořte elipsy, díky kterým bude orientace snadná, a to výběrem konstrukční přímky a následným výběrem příslušného vztahu. Kompletní definice elipsy je také snazší, protože nemusíte vybírat více bodů pro definování hlavních a vedlejších os.

    Nástroj Defeature

    Pro zjednodušení dílu si vytvořte si konfiguraci s odebranými prvky a vytvořte zjednodušenou konfiguraci. Vzhledem k tomu, že se jedná o odvozenou konfiguraci, přijme automaticky provedené změny. Nahrazení výchozí konfigurace tohoto dílu v sestavě již nevyžaduje výměnu za zjednodušený díl a opětovné připojení vazeb. Stačí vybrat odvozenou konfiguraci defeature z rozbalovací nabídky.

    Podívejte se na video

    Zjistěte, jak může SOLIDWORKS 2023 zvýšit produktivitu práce konstruktérů při navrhování dílů.