Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » DWG výkresy » Představení DraftSight Mechanical

Představení DraftSight Mechanical

    DraftSight od svého počátku podporoval strojního konstruktéra díky vestavěným funkcím Toolbox. Tyto nástroje a funkce jsou nyní výkonnější díky přestavení DraftSight Mechanical, který byl speciálně vytvořen pro práci ve strojní konstrukci. Nabízí práci s inteligentními entitami a objekty ve formátu souboru DWG a slouží jako plně kompatibilní alternativa k AutoCADu Mechanical.

    Nástroje a funkce

    DraftSight Mechanical poskytuje plnou podporu norem ANSI, ISO, DIN, JIS a BSI a nabízí práci v imperiálních nebo metrických jednotkách nebo dokonce v obou pomocí funkce zobrazení dvou jednotek. Uživatelské rozhraní obsahuje karty Mechanical s funkcemi, které jsou nyní nové. Pokud jste profesionál v oblasti strojírenství, doporučujeme podrobně prozkoumat novou verzi DraftSight Mechanical.

    Nástroje a funkce rozpoznávají Mechanical entity a objekty, které byly vytvořeny ve formátu DWG. Pokud výkresy DWG obsahují Mechanical data, jako jsou spojovací součásti, díry, závitníky atd. DraftSight Mechanical je rozpozná a umí je znovu použít. K dispozici je i nová funkce hladin Layer Group pro kompatibilitu s dříve vytvořenými strojními výkresy.

    Reference součástí

    Odkazy na součást dodávají inteligenci 2D entitám, takže s nimi bude zacházeno jako se samostatnou částí pro tvorbu kusovníku. Můžete vytvořit nebo aktualizovat stávající uživatelské vlastnosti součásti, jako je číslo, popis, rozměr, norma atd. Ušetřit čas a práci můžete díky uživatelským úpravám vlastností součástí v hardwarové knihovně. Stávající reference součástí lze upravit a nové se automaticky vytvoří i při použití knihovny. Lze je dále vytvořit z uživatelských bloků definovaných uživatelem. Pokud váš výkres obsahuje reference součástí, modré tečky označující, že jsou připojena Mechanical data. Tyto informace budete moci číst a upravovat pouze pomocí DraftSight Mechanical.

    Kusovníky

    Plná podpora tvorby kusovníku agreguje všechny reference dílů pro výkres. Lze vytvářet nové a aktualizovat stávající kusovníky, které podrobně popisují uživatelské vlastnosti součástí včetně množství. Tabulka kusovníku na výkresu umožní uspořádat sloupce kusovníku podle vašich představ a dokončit výkres.

    Pozice, rámečky, razítko

    Označování pozicemi a přidávání poznámek do výkresů přináší nástroje pro tvorbu a reorganizaci pozic součástí, které jsou spojené s kusovníkem. Funkce pozicování podporuje reference součástí a můžete je použít i pro obsah již dříve vytvořený. Rámečky výkresu pomohou umístit rohové razítko včetně zjednodušeného procesu změny měřítka výkresu.

    Strojnické knihovny

    Se všemi těmito novými funkcemi přichází i strojnické knihovny. Můžete si nastavit své normy, udržovat své hladiny a určit entity, které se na ně budou mapovat. Nastavíte si přístup ke své knihovně šroubů, matic, podložek a kolíků. Snadno vytvoříte díry, závity a drážky v různých konfiguracích spolu s přidáváním drsnosti povrchu nebo svarů. Tyto nástroje pro strojnické knihovny můžete kombinovat s dalšími nástroji a funkcemi DraftSight Mechanical.

    Podívejte se na video

    Prozkoumejte nástroje a funkce DraftSight Mechanical, který nabízí práci s inteligentními entitami a objekty ve formátu souboru DWG.