Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Správa dat » Novinky správy dat PDM 2021

Novinky správy dat PDM 2021

    Nová verze správy dat přidává do SOLIDWORKS PDM 2021 mnoho nových vylepšení. Nejnovější verze vám umožní v záložkách „Obsahuje“ a „Kde jsou použity“ prozkoumat a zdokumentovat odkazy pomocí zobrazení Treehouse. Ikony pracovního postupu jsou přepracovány a umožňují snazší porozumění jednotlivým stavům. Zobrazení sloupců může být individuálně nastavené pro různé činnosti a každodenní operace PDM jsou rychlejší.

    Vylepšení integrace s Průzkumníkem Windows 10

    Jednou z nejlepších funkcí SOLIDWORKS PDM je již dlouho integrace s Průzkumníkem Windows. Ve verzi 2021 je nyní v Průzkumníku souborů SOLIDWORKS PDM zahrnuta podpora nejnovějších prvků Windows 10: Ovládání pásu karet v Průzkumníku souborů Microsoft® Windows® je k dispozici v Průzkumníku souborů SOLIDWORKS PDM. Panel nástrojů Rychlý přístup můžete použít ke snadnému přístupu k běžně používaným příkazům.
    Podpora zpět a vpřed z adresního řádku Průzkumníka Windows
    Pro běžně používané příkazy použijete klávesové zkratky:

    • Vyzvednout: Ctrl + O
    • Odevzdat: Ctrl + I
    • Beze změny odevzdat: Ctrl + U
    • Změnit stav: Ctrl + T
    Zobrazení Treehouse na kartě „Obsahuje“ a „Kde jsou použity“

    SOLIDWORKS PDM 2021 rozšiřuje zobrazení Treehouse na kartě „Obsahuje“ a „Kde jsou použity“. To vám pomůže zobrazit všechny nadřazené vztahy vybraného dítěte v hierarchickém a grafickém formátu.

    • Zobrazení Treehouse View lze použít místo seznamu položek
    • Obsahuje grafické znázornění struktury položek v sestavách
    • K dispozici jsou tři možnosti rozložení zajišťující zobrazení obsahu
    • K dispozici je náhled položek
    Zvýšení výkonu

    Pokud používáte správu dat PDM, víte, že většina vaší rychlosti pochází z efektivity databáze. SOLIDWORKS PDM 2021 nabízí zvýšení výkonu, díky čemuž je mnoho operací se soubory a pracovních přechodů výrazně rychlejší.

    Zvýšení výkonu správy dat PDM vám pomůže rychle otevřít, přidat, zkontrolovat a změnit stav souborů i s velkou referenční strukturou položek. Operace Přidat soubory je 1,5 až 3krát rychlejší. Operace odevzdání a změny stavu jsou přibližně o 25% rychlejší. Úroveň výkonu se může lišit v závislosti na počtu souborů, šířce pásma sítě a jádrech CPU.

    Samotné dialogové okno Odevzdání se zobrazuje mnohem rychleji (spíše v sekundách než v minutách), a to i pro velmi velké sestavy nebo součásti s vysokým počtem konfigurací. Můžete zároveň rychleji smazat a zničit soubory nebo složky. Operace je i mnohonásobně rychlejší, při mazání a zničení velkého množství souborů.

    Nové ikony stavu a přechodu pracovního postupu

    Správa dat PDM má nové ikony pro konkrétní stavy a přechody pracovního postupu. Vylepšeny jsou barvy a vzhled stávajících ikon. Tyto pomůcky ilustrují každý krok a přidávají barvy do vašich procesů. Tím vytváříte vizuální rozpoznávání pro všechny uživatele, ať už přistupují k PDM odkudkoliv.

    Individuální zobrazení sloupců

    Ve správě dat SOLIDWORKS PDM 2021 lze individuálně nastavit zobrazení sloupců pro různé operace se soubory. Zároveň je možné nastavit zobrazení sloupců každé skupině uživatelů zvlášť. Uživatelé si mohou přepínat mezi dostupnými zobrazeními sloupců. Vytváření a nastavení sloupců je nyní přehlednější a uživatelsky příznivější. Nastavení je podporováno pro:

    • základní seznam v Průzkumníku Windows 10
    • operace se soubory – Načíst aktuální verzi, Vyzvednout, Odevzdat atd.
    • detaily souborů v záložkách Obsahuje a Kde jsou použity
    • vyhledávání a rychlé vyhledávání
    Mohlo by se Vám líbit…