Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Aktuality » Nové trendy pro CAD software

Nové trendy pro CAD software

    Rostoucí využití CAD softwaru vede ke vzniku nových trendů a evolučních novinek. Jedním z největších trendů v současných letech je bezpochyby automatizace. Vidíme ji v různých sektorech, a to díky vývoji umělé inteligence. Bude se vyskytovat stále více i v softwaru pro 3D modelování. Ve skutečnosti budou CAD programy schopné předvídat naše kroky a vylepší nám prostředí pro 3D modelování, což uživatelům umožní opravovat nebo předvídat konstrukční chyby. Automatizace nevyhnutelně povede ke zvýšení kvality naší práce a umožní nám předejít problémům se 3D modelováním.

    Automatizace a umělá inteligence

    Softwarové společnosti již zavádějí umělou inteligenci do svých programů, které umožní automatizaci
    úkolů spojených s tvorbou konstrukčních návrhů. Vzniknou tak nové funkce kontroly kvality, které budou neustále vylepšovat konstrukční návrhy. Společnost SOLIDWORKS již uvedla verzi software využívající tuto technologii automatizace. SOLIDWORKS Cloud, který obsahuje cloudové aplikace SaaS (software jako služba) je budoucností konstrukčních návrhů.


    Rozšířená spolupráce na cloudu

    Již nyní, díky stále rostoucímu využití cloudové platformy 3DEXPERIENCE, je spousta aplikací a softwaru na bázi cloudu. CAD software může být dostupný z jakéhokoli místa na světě a nevyžaduje žádný proces instalace. Přesun ke konstrukčním návrhům pomocí cloudových aplikací SaaS mění způsob, kterým můžou konstruktéři spolupracovat a spravovat data online. Všichni uživatelé lépe spolupracují se svým týmem a to trvale zlepšuje kvalitu spolupráce, protože na stejném projektu na cloudové platformě může pracovat několik uživatelů současně.


    Využití virtuální reality

    Vzdálenost mezi 3D CAD návrhem a realitou se při používání 3D CAD softwaru zmenšuje. Vizualizace a rendering se neustále zlepšují. SOLIDWORKS Visualize obsahuje kompletní renderovací nástroje tak, aby se 3D modely přiblížily realitě a dosáhly nejlepšího možného náhledu projektu. A kvalita vizualizace se posouvá ještě dále. Možnosti virtuální a rozšířené reality se nyní staly běžnými funkcemi CAD softwaru. Některé 3D modely lze díky brýlím pro virtuální realitu prohlížet tak, jako kdyby existovaly ve fyzickém prostoru. Virtuální realita promítá digitální objekty do reálného prostředí kolem nás. V průmyslu se jedná především o prezentace 3D modelů a sestav výrobků, plovoucí menu a další grafické či textové informace, které slouží k montáži nebo návodům na obsluhu. Virtuální brýle vás přenesou do opravdové virtuální reality, a to přímo do centra dění. Od okamžiku kdy si nasadíte náhlavní soupravu prožijete všechny virtuální prohlídky zcela novým, unikátním způsobem.