Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Nové funkce pro plechové díly a konstrukce z profilů

Nové funkce pro plechové díly a konstrukce z profilů

    SOLIDWORKS přináší nová vylepšení pro plechové díly a konstrukce z profilů, která umožňují dosáhnout plynulejších pracovních postupů.

    Navrhování plechových dílů

    Pro návrhy jsou dostupná nová vylepšení, která udělají radost každému konstruktérovi. Naskicované tvary symetricky zesílit okolo skici a k dispozici je nová sada čidel pro plechové díly.

    Symetrická tloušťka plechu

    Když vytváříte plechový díl jako základní plech nebo plechové spojení profilů, můžete nastavit symetrickou tloušťku, která přidá na obě strany skici stejné množství materiálu. Symetrická tloušťka umožňuje vytvářet plechové díly ze skic a dosáhnout tak stejného poloměru ohybu u ohybů nahoru i dolů.

    Čidla plechového dílu

    Čidla lze využít k varování v případě, že se model plechového dílu odchyluje od limitů zadaných pro vymezovací rámeček. Jestliže model během procesu návrhu překročí parametry vymezovacího rámečku, zobrazí se ve stromu Feature Manageru upozornění. U vícetělových dílů můžete vytvářet čidla pro jednotlivá těla.

    Konstrukce z profilů

    Konstrukční systémy nyní zahrnují možnost identifikovat skupiny podobných rohů a použít stejná kritéria na všechny rohy v jednom příkazu. Spojovací prvky, jako jsou výztuhy nebo základní desky, lze použít jako pole na podobné rohy. Ve výsledku konstruktér ušetří velké množství času během návrhu konstrukčního systému.

    Zpracování rohů v konstrukci z profilů

    Pomocí volby seskupit podobné rohy můžete vybrat rohy a použít na stavení na celou skupinu. Tato funkce je užitečná u velkých konstrukcí z profilů. Podobné rohy jsou seskupeny dohromady a ve správci Property Manager se zobrazí jako skupina, která je v grafické ploše zvýrazněna šipkami.

    Podívejte se na video

    Seznamte se s pokročilým přístupem k navrhování plechových dílů a konstrukcí z profilů v softwaru SOLIDWORKS 2023.