Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Instalace SOLIDWORKS

Instalace SOLIDWORKS

    SOLIDWORKS můžete na počítač nainstalovat za použití několika instalačních metod. Manažer instalací přizpůsobí instalaci produktům, které jste zakoupili. Před instalací:

    • Připravte si sériové čísla produktů SOLIDWORKS.
    • Ujistěte se, že máte připojení k internetu. Pro kontrolu oprávnění je nutné připojení k síti.

    Manažer instalací SOLIDWORKS vyžaduje různé systémové součásti od společnosti Microsoft, včetně nástroje Instalační služba systému Windows, nástrojů Microsoft Visual Studio Tools for Applications, jazyka Visual Basic a rozhraní .NET Framework. Pokud nejsou nainstalovány správné verze nutných součástí Windows, Manažer instalací SOLIDWORKS je automaticky nainstaluje před instalací produktů SOLIDWORKS. Služba Bonjour pro Windows je rovněž vyžadovanou součástí.

    Stažení instalace ze zákaznického portálu SOLIDWORKS

    Veškerá instalační média jsou dostupná v zákaznickém portálu SOLIDWORKS.

    • Přejděte na Zákaznický portál SOLIDWORKS.
    • Přihlaste se jako zákazník předplacené údržby, zadejte svoji emailovou adresu a heslo, nebo sériové číslo.
    • V části Stáhnout klikněte na Stažení a aktualizace.
    • Na stránce Downloads v části Select version vyberte verzi.
    • Vyberte záložku SOLIDWORKS / Product a vyberte nejnovější Service Pack.
    • Klikněte na Accept Agreement a pokračujte kliknutím na Download.
    • Musíte mít k dispozici funkční internetové připojení, čas pro stažení je dán velikostí instalačního adresáře 15,5 GB dat.
    • Pokud nemáte přístup do zákaznického portálu, kontaktujte nás.
    Pokyny pro instalaci samostatné licence

    Je vyžadováno fungující internetové připojení a oprávnění správce pro počítač. Použijete adresář po stažení. V adresáři klikněte pravým tl. na setup.exe a spustíte instalaci jako správce. Tento adresář pro stahování musí před začátkem instalace obsahovat všechny instalační soubory SOLIDWORKS. Manažer instalací SOLIDWORKS vám může pomoci najít chybějící soubory, pokud máte přístup na internet a oprávnění k zápisu do adresáře pro stahování.

    Aktivace licence

    Po dokončení instalace, spusťte program a aktivujte licenci. V SOLIDWORKS klepněte na položku Nápověda > Licence > Aktivovat.

    Pokyny pro aktualizaci stávající verze – Service Pack

    Aktualizace existující instalace. V SOLIDWORKS klepněte na položku Nápověda > Zjistit aktualizace. Je vyžadováno fungující internetové připojení a oprávnění správce pro počítač. V Manažeru instalací SOLIDWORKS můžete rovněž vybrat možnost Stažení a sdílení všech souborů, což zahrnuje vyžadované součásti softwaru (15,5 GB). Tato možnost je užitečná, pokud instalujete software na pár počítačů a potřebujete zkopírovat stažené soubory s použitím externího disku nebo síťové jednotky.

    Riziko upgrade na jinou nebo novější verzi

    V případě upgrade verze na nejnovější rok vydání je vhodné instalaci provést vždy jako novou (čistou) instalaci SOLIDWORKS. Když instalujete novou verzi programu, nelze jednoduše provést upgrade předchozí hlavní verze. Případná chyba při metodě upgrade je pro uživatele nevratná a SOLIDWORKS nepůjde korektně spustit. Pro další informace nás kontaktujte.