Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » DWG výkresy » DraftSight opravdu nahradí AutoCAD

DraftSight opravdu nahradí AutoCAD

    Mnoho uživatelů strávilo svou kariéru používáním AutoCADu. Svět kolem nás se změnil a existuje celá řada dalších možností, zejména pro ty, kteří nechtějí platit AutoCAD za současnou cenu. Ale je jiný CAD dost dobrý a kompatibilní se soubory DWG? Jedná se o robustní a kvalitní CAD řešení? A co je nejdůležitější, může se uživatel cítit pohodlně v novém CAD prostředí?

    Jsme rádi, že můžeme uživatelům CAD dát všechny odpovědi na dotazy. Ano! DraftSight nejenže vytváří kompatibilní DWG soubory za pouhý zlomek ceny AutoCADu, ale uživatelé se cítí v prostředí DraftSight jako doma. Uživatelské rozhraní má známý vzhled a většina příkazů je prakticky stejná.

    Příkazy oříznout a prodloužit

    Například příkaz PowerTrim je vážně dobrý. TRIM a EXTEND jsou dva z nejčastěji používaných příkazů v AutoCADu a DraftSight posouvá tyto příkazy na další úroveň, jak je vidět na příkladu. Není třeba ztrácet čas výběrem hran – stačí zprava začít ořezávat (nebo prodlužovat).

    Podpora dynamických bloků

    Jedním z nástrojů, které DraftSight plně podporuje, je tvorba a použití dynamických bloků. Jakmile jste v AutoCADu vytvořili robustní knihovnu dynamických bloků, můžete je nadále využít v prostředí DraftSightu, jak je vidět na dalším příkladu.

    Termínová i pevná licence

    DraftSight byl původně navržen tak, aby uživatelům SOLIDWORKS pomáhal s problémy s kompatibilitou souborů DWG, a to mělo za následek miliony stažení. Tým DraftSight se proto velmi zajímá o vývoj produktu s příkazy pro všechna průmyslová odvětví včetně cesty k AEC i BIM.

    DraftSight je k dispozici v několika balíčcích, aby vyhovoval vašim potřebám. Na rozdíl od AutoCADu si také můžete zakoupit trvalou verzi produktu DraftSight Enterprise.

    Požadavky na hardware a výkon jsou mnohem menší než u AutoCADu. Nejčastěji používané a požadované příkazy jsou obsaženy v DraftSight včetně uložení do DWG R12-DOS zpět. Příkazy, které byly zapotřebí před 30 a více lety nejsou zahrnuty. Stáhněte si bezplatnou zkušební verzi DraftSight a přesvědčte se sami. Teprve poté budete vědět, jestli se dokážete přizpůsobit drobným rozdílům, které nakonec přinesou nižší ceny licencí!

    Přečtěte si více na augui.com