Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » DWG výkresy » DraftSight i pro uživatele AutoCADu

DraftSight i pro uživatele AutoCADu

    DraftSight 2023 nabízí nové nástroje pro produktivitu, včetně nového průvodce extrakcí dat. Přechod z AutoCADu na DraftSight je nyní jednodušší i díky správci rozvržení stránky, cyklickému výběru a sledování anotací.

    Průvodce extrakcí dat

    Nyní můžete analyzovat své výkresové soubory ještě komplexněji a extrahovat důležité informace. Udělali jsme to snadné pomocí průvodce k získání cenných dat. Nový příkaz „EXTRACTDATA“ se nachází v záložce „Anotace“. Příkaz můžete samozřejmě zadat i přímo v příkazovém okně.

    Správce rozložení stránky

    Nový správce rozvržení stránky vám ušetří čas při nastavování nastavení tisku nebo plotru. Namísto vytváření a údržby externího tiskového konfiguračního souboru můžete uložit všechny parametry tisku nebo plotru v pojmenovaném nastavení, které je umístěno ve vašem výkresu nebo souboru šablony.

    Štítkový monitor

    Pomocí nástroje pro asociativní kótování DraftSight můžete zajistit, aby se vaše kóty aktualizovaly při každé změně geometrie. Někdy se však tyto asociativní dimenze oddělí od svých prvků. DraftSight tento problém řeší zavedením nové funkce Monitor poznámek pro kontrolu rozměrů. Když je tato funkce povolena, bude u každé nepřiřazené kóty vedle této kóty zobrazena malá žlutá výstražná ikona.

    Kontextová karta

    Přístup k příkazům, které potřebujete pro svůj každodenní pracovní postup, je zjednodušen pomocí kontextových pásů karet. Namísto dialogového okna zaplňujícího váš editor se nyní na pásu karet zobrazuje nová aktivní karta relevantní pro váš aktuální úkol.

    Vylepšená integrace HomeByMe

    DraftSight již léta nabízí doplněk, který lze použít jako rozhraní mezi projektem HomeByMe a funkčním 2D CAD výkresem. Toto rozhraní bylo aktualizováno v roce 2023 a umožňuje intuitivnější ovládání. Kromě toho byla zcela přepracována základní architektura programu, aby našim uživatelům nabídla ještě více funkcí.

    Cyklický výběr

    Měli jste někdy problém, že jste nemohli vybrat správný prvek, protože několik prvků bylo buď nad sebou, nebo těsně vedle sebe? To je pro většinu uživatelů frustrující. Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout řešení v DraftSight 2023 se zbrusu novou funkcí Cyklický výběr.

    Prozkoumejte příručku DraftSight – přechod z AutoCADu

    Když se potýkáte se svým starším CAD softwarem, můžete plně využít moderní CAD DraftSight. Ten Vám nabízí snadný přechod se všemi výkresy v DWG formátu. Vzhled a uživatelské prostředí CAD software DraftSight jsou známé pro všechny uživatele.