Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS na platformě

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS na platformě

    Jde o odlišné řešení od SOLIDWORKSu na desktopu?

    Nejprve je důležité vědět, že 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Connected má v jádru SolidWorks 3D CAD. Jde však o mnohem více. Všechny role s aplikacemi pro 3DEXP SOLIDWORKS jsou kompletním řešením se zabudovanou a bezpečnou správou cloudových dat pro spolupráci.

    Cloudové řešení přesouvá uživatele z produktového návrhu na platformu 3DEXPERIENCE a propojí lidi, nápady, data a řešení v jediném interaktivním prostředí, které je k dispozici kdykoli a z jakéhokoli zařízení s internetovým prohlížečem.

    Pro uživatele to znamená, že může i nadále používat funkce SolidWorks 3D CAD a bezpečně spolupracovat se svými kolegy a partnery na cloudové platformě a těžit z jejich znalostí. Může dále používat schopnosti SolidWorks společně s dalšími aplikacemi dostupnými na platformě. Podívejme se nyní hlouběji a podívejme se na některé z klíčových rozdílů.

    Licencování

    Licence Named User je spravována a přidělena uživateli přímo na platformě zároveň s rolí. Správce převezme roli administrátora platformy a získá svůj vlastní řídicí panel, který bude spravovat uživatele. Dále může provádět další administrativní úkoly např. definovat skupiny uživatelů a pravidla přístupu, mapovat CAD parametry, nastavit komunity atd. Další informace zhlédnete zde.

    Instalace

    Celý pracovní postup při instalaci 3DEXP SOLIDWORKS Connected je značně zjednodušený. Uživatel jej nainstaluje přímo z platformy na svůj počítač. Po instalaci se aplikace 3DEXP SOLIDWORKS Connected spouští přímo z platformy. Uživatel současně získá častější aktualizace, které jsou připraveny k instalaci uživatelem při příštím spuštění. Licence Named User není vázána na konkrétní počítač a nevyžaduje aktivaci, deaktivaci nebo zobrazení licence.

    Integrovaná správa životního cyklu produktů

    Všechna data, která vytvoříte pomocí 3DEXP SOLIDWORKS Connected, se ukládají do zabezpečeného prostoru platformy 3DSpace a data jsou spravována podle životního cyklu PLM. Data lze snadno najít pomocí výkonného 3DSearch vyhledávání. Nové možnosti otevírání a ukládání souborů umožňují práci s platformou 3DEXPERIENCE a existuje možnost exportovat soubor i ve formátech desktopových souborů SolidWorks spolu s dalšími běžnými formáty. Integrované okno relace usnadňuje provádění úkolů správy dat a životního cyklu v kontextu návrhu uživatele. K řízení pracovního postupu návrhu lze využít úkoly 3DTasks.

    Prohlížení a vyhledávání souborů

    Možná vás zajímá prohlížení a vyhledávání souborů na platformě. Na plaformě procházíte a vyhledáváte soubory pomocí 3DSpace a 3DSearch. Prohlížeč 3DPlay je náhradníkem za eDrawings. Okamžitě si můžete prohlédnout své návrhy na jakémkoli zařízení bez potřeby dalšího softwaru. 3DPlay má všechny nástroje, které vám pomohou prohlížet a komentovat model. Snadno pořídíte snímek pro komunitami SWYM, což je místo, kde se odehrává diskuse o produktu.

    Konfigurace

    SOLIDWORKS má přeformulované konfigurace a nyní usnadňuje práci s konfiguracemi. Nové uživatelské rozhraní umožňuje snadno definovat konfigurace jako jinou část reprezentace stejné součásti.

    Vizualizace Connected

    Zákazníci rolí 3DEXP SOLIDWORKS Professional a Premium Connected mají na platformě k dispozici aplikaci Visualize Connected s funkcemi Visualize Professional. Toto je náhrada za Photoview 360 a Visualize Standard.

    Knihovny součástí a souborů

    Díky integraci součástí dodavatelů jsou součásti dosah ruky přímo z kontextu návrhové relace. Uživatelé si mohou ve společném prostoru pořídit společnou knihovnu a použít součásti přímo ve svých návrzích. Výkonné možnosti vyhledávání na platformě usnadní opětovné použití všech existujících dat. Lokálně do knihovny lze rovněž uložit šablony souborů, formáty výkresů, bloky a další soubory knihoven.

    Více informací na The SOLIDWORKS Blog

    Mohlo by vás zajímat …