Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Úprava velkých výkresů v režimu detailování

Úprava velkých výkresů v režimu detailování

    Otevření výkresu

    K rychlému otevření velkých výkresů můžete použít Režim detailování – data modelu se nenačtou, ale můžete přidat nebo upravit popisy v rámci výkresu. Režim detailování je užitečný, pokud potřebujete provádět drobné úpravy výkresů velkých sestav nebo výkresů s mnoha listy, konfiguracemi nebo pohledy náročnými na prostředky. Režim detailování je k dispozici pro výkresy uložené v novém formátu SOLIDWORKS.

    Uložení výkresu

    Můžete uložit změny do stávajícího souboru výkresu, aniž byste ukončili režim detailování. Nakonec lze uložit soubor jako DWG/DXF nebo vytisknout jako soubor PDF. Pokud uložíte výkres v režimu detailování a poté znovu otevřete, můžete pokračovat v úpravách položek vytvořených v režimu detailování.

    Vytváření a úprava popisů nebo kótování v pohledu výkresu

    V režimu detailování můžete vytvářet popisy a označení jako např. kóty, popisy díry, kosmetické závity nebo odkazy na vlastnosti modelu. Pokud byly kóty a popisy vytvořené již dříve ve vyřešeném režimu je omezená možnost upravovat vyřešené kóty a popisy, lze je pouze posunout nebo odstranit.

    Lze připojit libovolný popis nebo kóty k hranám nebo skici modelu, ale není možné vybírat plochy modelu. Např. pozice lze vynášet pouze k hranám modelu.

    Úpravy výkresu

    V režimu detailování můžete kopírovat pohledy v rámci stejného výkresu nebo listů výkresu. V popisech můžete přidat odkazy na zobrazené hodnoty kót a ostatní propojitelné popisy. Můžete vložit bloky, přidávat všeobecné a revizní tabulky.

    Omezení režimu detailování

    Není možné vytvářet:

    • tabulku kusovníku
    • středové osy, středové značky
    • šrafování
    • používat Vrátit zpět
    • nové pohledy, řezy, alt. polohy
    • upravit měřítka pohledů a výkresu

    Očekáváme, že ve verzi SOLIDWORKS 2021 režim Detailování přinese více možností vytváření pohledů, řezů, přerušovaných pohledů včetně kót a poznámek.

    Další informace k produktu: