Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Reference součástí v podsestavách vytvoří obálky

Reference součástí v podsestavách vytvoří obálky

    Vrcholové sestavy

    Velké sestavy jsou velkou zátěží na výkon počítače, zejména pokud není tvorba sestavy dobře promyšlena a porušuje osvědčené postupy pro tvorbu velkých sestav. Sestava by měla být strukturována do logických podsestav umožňujících otevření a zpracování těchto podsestav nezávisle na sestavě nejvyšší úrovně. To nejlepší, co můžeme udělat pro udržení špičkového výkonu SOLIDWORKS, je práce s menšími podsestavami, než vytvoření pouze jedné sestavy bez vnitřní struktury podsestav. Když se vytvoří externí reference, je to vždy na úrovni podsestavy, nikoli na nejvyšší úrovni.

    Obálky v podsestavách

    Co tedy dělat, když chceme použít součást v sestavě nejvyšší úrovně jako odkaz v kontextu v podsestavě? Nástroj Vydavatel obálky můžete použít k zahrnutí součástí ze sestavy nejvyšší úrovně ve formě obálek do podsestavy. Je-li součást použita jako obálka, je ignorována v sestavných operacích, jako jsou např. vlastnosti kusovníku a fyzikální vlastnosti. V podsestavě můžete publikované obálky použít jako referenční součásti nezávisle vůči sestavě nejvyšší úrovně. Součásti obálky zároveň referují všechny změny ze sestavy nejvyšší úrovně. Stejnou obálku může obsahovat více podsestav.

    Vydavatel obálky

    Definujete komponenty, které budou použity jako obálky, jako obálka lze použít více komponent, a potom definujte cílové podsestavy. Obálka má ukazatel v kontextu vedle publikované obálky ve stromu podsestavy. Vydáním součástí obálky budeme mít přístup ke všem funkcím vazeb v podsestavě.

    Když vyberete podsestavu jako cíl obálky, je vytvořena externí reference na nadřízenou sestavu. Složka publikované obálky zobrazuje symboly externích referencí, které udávají stav reference obálky. Vydavatel obálky je dostupný, když sestava obsahuje podsestavy. Nástroj není dostupný v režimu přezkoumání velkého návrhu (LDR).

    Mohlo by se Vám líbit…