Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Dřevovýroba » Novinky SWOOD 2021

Novinky SWOOD 2021

    Nová verze SWOOD 2021 je oficiálně uvedena na český trh. Verze přináší zásadní vylepšení jak pro návrhy nábytku SWOOD Design, tak pro CNC obrábění dřeva SWOOD CAM. Díky novým funkcím se stává SWOOD 2021 efektivnějším nástrojem v každém dřevozpracujícím oboru.

    Mezi nejdůležitější novinky patří:

    SWOOD DESIGN

    Vkládání SWOODBoxu pod úhlem
    V SWOOD Design 2021 lze vkládat SWOOD Boxy pod úhlem vzhledem k souřadnému systému SWOOD Rámu tzn., že chytrý prvek může být natočen k počátku Rámu. Tato vlastnost zvyšuje funkcionalitu programu a usnadňuje komplikovanější návrh.

    Opakované vkládání SWOODBoxu rychle a jednoduše
    Vkládání více SWOOD Boxů najednou je novinkou v SWOOD Design 2021. Totožný chytrý prvek, lze vkládat x-krát během jednoho vložení, což práci v programu značně usnadňuje a zrychluje.

    Hardware Installer
    Doplňkový modul v SWOOD 2021, který obsahuje knihovnu zásuvek a kování od výrobce HETTICH. V knihovně lze vyhledávat podle různých parametrů (základní rozměry, nosnost, tlumení, aj.). Stažená komponenta je SWOOD Box, která si nese správné rozměry a obrábění.


    SWOOD CAM

    Automatická detekce kolizí ve 3D simulaci
    Detekce kolizí při simulaci rozpoznává kolize při obrábění mezi dílem a nástrojem i kolize mezi nástrojem a stolem. Tato nová funkce se zapíná při simulaci a je možnost se na jednotlivé kolize podívat a následně je opravit.

    Operace vnější kontura
    Operace vybírá vnější kontury a dbá na technologie při obrábění dílů, které mají pásky hran. Dále se využívá pro odfrézování pouze rozdílu mezi polotovarem a dílem. Mimo jiné také umožnuje frézovat konturu daného dílu, nebo také frézovat konturu polotovaru.


    Operace dokončení rohů po pile
    Funkce dokončení rohů po pile slouží jako zbytkové dokončení pro operaci řezání pilou. Využívá se primárně pro dofrézování drážky nebo dofrézování materiálu, který při řezání nemohl být obroben.

    https://youtu.be/GRfWodH8gDo