Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » Cloud CAD » Novinky cloud CAD řešení R2023

Novinky cloud CAD řešení R2023

    Portfolio 3DEXPERIENCE Works poskytuje CAD cloudové aplikace jako službu na platformě 3DEXPERIENCE. Aplikace pro webový prohlížeč, mezi které patří 3D Creator, 3D Sculptor, 3D SheetMetal Creator, 3D Structure Creator a Manufacturing Definition Creator pomáhají inovovat a urychlit každý aspekt návrhu a konstrukce výrobku. Zároveň nabízí bezpečnou správu dat v cloudu a spolupráci v týmu odkudkoliv, kdykoliv a na jakémkoliv zařízení.

    3D Creator – xDesign

    • Uživatelské prostředí a stav systému nabízí informace o výkonu systému a rychlejší identifikace problému. Můžete zkontrolovat výkon sítě a síťového připojení k internetu.
    • Chtěli jste někdy vizualizovat svůj nový projekt nábytku přímo v kontextu vašeho virtuálního domova? Nyní můžete své návrhy HomeByMe přenést do 3D Creatoru a využít jeho 3D parametrické schopnosti.
    • Funkce Selektivní uložení umožňuje vybrat součásti v sestavě, které chcete uložit, abyste mohli pokračovat v práci, i když jsou součásti dané sestavy uzamčeny. Snadno můžete předem zjistit, které součásti jsou zamčené, zrušit jejich výběr a pokračovat v ukládání součástí sestavy, na které pracujete, a nemusíte nikoho žádat o odemknutí souboru.
    • V rámci příkazu Sketch Pattern je nyní další zaškrtávací políčko pro přeskakování instancí. Pomocí nové možnosti přeskočit instanci můžete podle potřeby snadno přidávat nebo odebírat instance, aniž by došlo k narušení celkového pole při práci s vzory náčrtu.
    • V příkazu Díra nyní najdete možnost výběru norem při vytváření děr. To pomáhá zajistit, aby vaše návrhy byly v souladu s normami a minimalizovaly nesrovnalosti pro velikosti otvorů.

    Manufacturing Definition Creator – MBD

    • K dispozici je nový typ 3D pohledu pro vytváření řezů. Při práci se složitými součástmi s vnitřní funkcionalitou můžete snadno zachytit záměr návrhu a vnitřní detaily rozměrů jasným profesionálním způsobem pro následnou komunikaci.
    • Můžete zobrazit popisy s ohnutými vodicími čarami, což vám umožní lépe přizpůsobit, jak chcete zobrazovat své výkresy, a vytvářet výkresy, které vyhovují požadavkům ASME a ISO na rozměry poloměru a průměru.
    • Nyní máte možnost exportovat soubory STEP A242 pro následnou komunikaci a výrobu, které lze také sdílet, prohlížet a označovat v 3DPlay.

    3D Sculptor – xShape

    • Když nyní použijete shift select pro příkaz Zarovnat vrcholy, první dvě entity, které vyberete, vytvoří osu zarovnání pro všechny ostatní body.
    • Kompletní vylepšení nástroje Ohyb a Flex pro zpřehlednění svého záměru návrhu.
    • Když provedete operaci Kopírovat a Vložit těla pododdělení (Sub-D), zobrazí se vám náhled ve žluté barvě a můžete snadno přichytit svůj objekt na určité místo.
    • Snadno vytvořte zrcadlenou instanci těla dělení. To je užitečné, pokud chcete provést změny v zrcadlené instanci, například ji udělat asymetrickou, ale nechcete, aby se změny odrážely zpět do původní instance.
    • Po použití přehybu zůstanou vaše entity vybrané, takže můžete provádět další úpravy, aniž byste museli tyto entity znovu vybírat.

    3D SheetMetal Creator – xSheetmetal

    • Příkaz Stěna na hraně umožňuje rychleji vytvářet vlastní nepravoúhlé stěny a příruby. Pracovní postup je kratší a nyní obsahuje mini dialogy, které se otevírají s rychlým přístupem ke stěně na okraji – s možnostmi náčrtu.

    3D Structure Creator – xFrame

    • Rychle umístěte více koncových uzávěrů nebo desek pomocí možností výběru nástroje Design Assistant, protože nyní budete dostávat návrhy na umístění více koncovek nebo desek. Stačí kliknout na jednu z koncovek a objeví se Design Assistant, který navrhne kam je umístit.

    Podívejte se na video

    Pojďme se podívat na některá vylepšení aplikací, které byly uvedeny na trh na jaře 2023.