Přeskočit na obsah
DPS » Novinky » CAD » Nová řešení v sestavách SOLIDWORKS 2023

Nová řešení v sestavách SOLIDWORKS 2023

    Sestavy jsou montážním celkem každého výrobku. Pohodlná a rychlá práce s nimi je nezbytností. Verze 2023 přináší několik zajímavých a užitečných novinek pro uživatele. A to nejen z hlediska vylepšení výkonu pro velké sestavy, ale i další funkce pro zrychlení a zjednodušení práce se sestavou.

    Automatická oprava vazeb

    Oprava chybějících referencí vazby pro změněné a chybějící součásti. SOLIDWORKS opraví chybějící vazby součásti tak, že vybere referenci na součásti, která je ve stejném umístění a orientaci jako chybějící reference. Jestliže model obsahuje více chybějících referencí vazeb, klikněte pravým tlačítkem na složku Vazby a vyberte příkaz Automaticky opravit. Pokud automatická oprava selže, je nutná ruční editace. Nicméně naprostá většina vazeb je vždy správně rozeznána a opravena.

    Vyhodnocení vizualizace sestavy

    Vyhodnocení vizualizace sestavy je možné i v zjednodušeném režimu. V tomto režimu vypočítá SOLIDWORKS více sloupců Vizualizace sestavy, aniž by zjednodušené součásti byly nastaveny jako vyřešené. Nelze-li vypočítat hodnotu sloupce pro danou součást vyzve vás SOLIDWORKS pro vyřešení součásti.

    Automatická optimalizace vyřešeného režimu

    Jedná se o automatický výběr režimu otevření sestavy. Tento způsob se příliš neliší od vyřešeného režimu, protože SOLIDWORKS načítá správná data ve správný čas. Tato funkce zvyšuje výkon díky selektivnímu použití zjednodušené technologie při načítání součástí ve vyřešeném režimu.

    Detailování a výkresy

    Oddělené výkresy již nejsou dále podporovány. K dispozici je režim detailování. Stávající oddělené výkresy nadále fungují stejně. V softwaru SOLIDWORKS 2023 nelze výkres uložit jako oddělený výkres.

    Test výkonu velkých sestav

    Testovány byly sestavy a výkresy ve verzích SOLIDWORKS 2023, 2022 a 2021.

    Podívejte se na video

    Webinář Miloše Hrazdíry – Řešení sestav pomocí novinek SOLIDWORKS 2023.

    Video Sestavy v SOLIDWORKS 2023 – Nové funkce pro navrhování sestav přinášejí uživatelům vylepšení pro praktické využití v sestavách.